ANASINIFLARI

No result.

Özel Fethiye İlkokulu/Ortaokulu

Özel Fethiye’de Çanakkale Zaferinin 108. Yılı Coşkusu

Çanakkale Zaferinin 108. Yılı Özel Fethiye Eğitim Kurumları bahçesinde gerçekleştirilen programla coşkulu bir şekilde kutlandı.

Tüm okul öğrencilerinin de katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Okulumuz Türkçe öğretmeni Sayın Emine Gülden tarafından sunulan tören programında günün anlam ve önemini belirten konuşma Sosyal Bilgiler Öğretmeni Sayın Mustafa KULAKSIZ tarafından yapıldı. Şanlı zaferin öyküsünü 5. sınıf öğrencilerinin hazırlamış oldukları drama ile anlatıldı.

5.sınıf öğrencilerinin hazırladığı drama da “Binlerce ananın yavrusu ardından gözyaşı dökerek, binlerce yavrunun yetim kalmasıyla elde edilen vatan toprağının bir karışının bile kolay kazanılmadığı ve şehidinin kanı elinin kınası olan kahraman Türk kadınının elinde silah cephede vatan için, bayrak için mücadelesi” anlatıldı. 5.sınıf öğrencilerinin izleyenlere duygulu anlar yaşattığı programa, Müzik Öğretmeni Önder YILDIRIM yönetiminde 7.sınıf öğrencilerinden oluşan koro ve orkestra eşlik etti.

Duygulu anların yaşandığı ve bu vatanın kolay kazanılmadığının vurgulandığı program İlçe geneli düzenlenen resim yarışmasında 1. Olan Gülse Suzan’a ve şiir yarışmasında 1. olan Güldeniz Çolak’a ödüllerinin verilmesiyle son buldu.