ANASINIFLARI

No result.

Özel Fethiye İlkokulu/Ortaokulu

İZMİR UZAY KAMPI GEZİSİ

Özel Fethiye Eğitim Kurumları 4 ve 5. sınıf öğrencileri öğretmenleri ile 26-28 Mayıs 2023 tarihlerinde İzmir Uzay Kampı gezisi düzenledi.

Özel Fethiye Eğitim Kurumları öğrencileri 26 Mayıs 20123 Cuma günü Uzay Kampına giriş yaptılar. Müze ve Doğal Yaşam Parkı ziyaretinin ardından Uzay Kampına giriş yapan öğrenciler, 28 Mayıs 2023 Pazar günü kamptan ayrıldılar ve Fethiye’ye dönüş yaptılar.

Uzay Kampında da öğrencilerin uzay bilimleri alanında eğitim alması, uzay simülasyonları ile takım çalışmasının önemini anlamaları ve uzay teknolojileri ile tanışmaları sağlanmıştır. Kamp süresince öğrencilerimiz aşağıdaki çalışmalara katıldı.

ü  Hidroponik (topraksız bitki yetiştirme) yöntemi,

ü  Gözlemevindeki teleskopla Apollo araçlarının indiği Ay’ın kraterlerinin, Jüpiter’in kuşaklarının, Satürn’ün halkalarının, takımyıldızlar içindeki çift yıldızların gözlenmesi

ü  Yapay gece gökyüzünün oluşturulduğu dijital yıldız evinde konum astronomisi ve gök mekaniği,

ü  Fizik ve kimyanın temellerinin açıklandığı deneyler sunumu ve uzayın araştırılması çalışmalarında Fen Bilimlerinin nasıl kullanıldığı,

ü  Mars gezgini simülatörüyle sanal Mars keşfi konularında bilgilendirilmişlerdir.”

Özel Fethiye Eğitim Kurumları öğrencileri kampta hoşça vakit geçirip yeni bilgiler edinmiş olarak dönüş yaptılar.